Genel Bilgiler
- Güven MTSK Hakkında
- Ehliyet ve Sürücü Kursu
- Yeni Ehliyet Sınıfları ve Belgeleri
- 2025 Ehliyet Fiyatları (Yeni Kayıt)
- 2025 Ehliyet Fiyatları (Fark Ehliyeti)
- 2025 Ehliyet Harçları
- 2025 Ehliyet Sınav Tarihleri
- 2025 Ehliyet Ders Başlama Tarihleri
- Direksiyon Kursu ve Direksiyon Eğitimi
- Eski - Yeni Ehliyet Karşılıkları
- Ehliyet İçin Gerekli Evraklar
- Aday Sürücülük
- Motosiklet Direksiyon Sınavı
- Yabancı Ehliyet Geçerliliği
- 2025 Kayıp Ehliyet İşlemleri
- Mevzuat
- Tüm Detaylarıyla Ehliyet
ONLINE TEST
Çıkmış ehliyet soruları ile online testi çözün, sınava hazırlanın!
ONLINE SINAVA HEMEN BAŞLA!Bizden Duyurular & Haberler
Araba Sürerken Asla Yapmamanız Gereken Davranışlar
03.07.2024Hepimiz araç kullanırken dikkat etmemiz, asla yapmamamız gereken davranışları ilkokuldan itibaren öğreniyoruz. Bu bilgileri okuldan, aileden veya ehliyet kurslarından öğrensek de zamanla ya unutuyoruz ya da ihmal etmeye başlayabiliyoruz.
Basit gibi görünse de aslında ufak detaylarla hayatımızı kurtaran ve güvenli bir yolculuk yapmamızı sağlayan bu davranışları maddeler halinde hazırladık. Bu kuralları dikkate alarak trafiğe çıktığınızda kendi can güvenliğinizi sağladığınız gibi trafikteki bireylerin de can güvenliklerini sağlamış olacaksınız. Trafikte dikkat etmeniz gereken her kuralı eksiksiz öğrenerek sürücü belgesi almak için Güven Sürücü Kursumuzun donanımlı eğitmenlerinden dersler alabilirsiniz. Ehliyet kursu ücretlerimi öğrenmek ve kursumuza kayıt yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Araç Kullanırken Dikkat Edilen En Temel Kurallar
- Alkol veya Uyuşturucu Madde Kullanımı: En temel ve belki de söylendiğinde “bunu biliyoruz yazılmasına bile gerek yok” diye düşünmenize sebep olacak bu ihmalkarlık yüzünden yüzlerce can kaybı yaşanıyor. Can ve mal kaybı gibi birçok hasara sebep olan bu ihmalkarlık aynı zamanda ehliyetinize de el konulmasına sebep oluyor. Alkol ve uyuşturucu etkisindeyken ne durumda olursanız olun asla araç kullanmayın. Tek seferlik bir ihmalkarlık bir ömür boyu sürecek pişmanlık ve vicdan azabına sebep olabilir.
- Cep Telefonu Kullanmak: Ehliyet sahibi olabilmek için en gerekli vasıf dikkatli olmaktır. Yolda gelişen ve gelişebilecek birçok durumu fark edip duruma göre davranabilmek bir sürücünün en önemli özelliklerindendir. Cep telefonuyla konuşmak, mesaj yazmak veya internette dolaşmak sürüş dikkatinizi dağıtır ve kazalara yol açabilir. Bir anlık göz kayması ile telefonla ilgilenmek trafikte gelişen olayları kaçırmanıza ve kaza yapmanıza sebep olur.
- Aşırı Hız Yapmak: Hız konusu ehliyet kurslarında da üzerinde sıkça durulan bir konudur. Özellikle yaya geçidi bulunan yollarda uyulması gereken hız sınırını bilmemek ya da bu sınırı görmezden gelerek araç kullanmak kazalara davetiye çıkarıyor.
- Kırmızı Işıkta Geçmek: Sabırsız sürücülerin en çok yaptığı kural ihlallerinden biri kırmızı ışıkta geçmektir. Özellikle yaya geçitlerinde ve kavşak bulunan yollarda kırmızı ışık ihlali ciddi kazalara neden olabilir.
- Emniyet Kemeri Kullanmamak: Ehliyet sınavında emniyet kemeri takmadan arabayı kullanmaya başladığınızda direkt olarak kalma sebebidir. Ehliyet kemerinin ne derecede önem taşıdığını bu durumdan rahatlıkla anlayabilirsiniz. Kısa mesafe ya da bir şey olmaz bahaneleri ile takılmayan ve rutin bir ihmalkarlık haline gelen emniyet kemeri takmama ihmalkarlığı yaralanmalara, sakatlıklara hatta ölümlere sebep oluyor. Biz Denizli Güven Sürücü Kursu olarak emniyet kemeri kullanımını her direksiyon dersinde aday sürücülerimizi alıştırarak deneyimle kazanılmış bir eğitimle öğretiyoruz.
- Agresif sürüş: Yolculuk sırasında diğer sürücülerle rekabet etmek, korna çalmak veya kavga etmek trafikte asla yapmamanız gereken davranışlardandır. Trafik akışını bozmanızın yanında kazalara ve yaralanmalarla hatta ölümle bile sonuçlanabilir. Sakin ve saygılı bir sürüş trafikteki en önemli temel ahlak kurallarındandır ve buna öncelik vermelisiniz.
- Eğlence Sistemiyle Oyalanmak: Cep telefonu kullanmanın başka bir versiyonu da araç içindeki radyo, müzik çalar gibi eğlence sistemleri ile oyalanmaktır. Bunlara kapılarak sürüş hakimiyetinizi kaybeder ve kaza yapabilirsiniz.
- Sol Şerit İhlali: Trafikte sol şeritte gitmek ve burada yavaş araç kullanmak trafik akışını bozar. Hız kuralları içinde hızlı seyir halindeyken ya da önünüzdeki aracın seyri yavaşsa sol şeridi kullanarak ilerleyebilirsiniz. Ama hiçbir zaman sol şeridi tıkayarak trafik akışını bozmayın.
- Geç Sinyal: Geç sinyal vermek hem yayaları hem de diğer araçları tehlikeli bir durumda bırakır. Bu yüzden zamanında sinyal vermeyi ve gereksiz sinyalden de kaçınmayı unutmayın.
- Takip Mesafesi: Öndeki araç ile takip mesafesinin korumak kazaları önlemek için en önemli kurallardandır. Çoğu kişinin ihmal ettiği ve ani frenlerde ya da kırmızı ışıkta takip mesafesini koruyamadığı için kaza yapan hatta zincirleme kazalara sebep olan bu ihlal en çok araç hasarlarına sebep olmakta.
Bilinçli, kendi ve çevresinin can güvenliğine dikkat eden sürücü adaylarını Denizli Güven Sürücü kursunda eğiterek trafiğe bilgili ve sorumluluk sahibi sürücüler kazandırıyoruz. Siz de bu eğitimlerden faydalanmak için internet sitemiz üzerinden bizlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Online Sorgula
Online Dersler
Pratik Bilgiler
- Kursa Müracaat Formu
- Yeni Ehliyetlerin Geçerlilik Süreleri
- Direksiyon Sınavı Değerlendirmesi
- Ehliyetlerin Geçerli Olduğu Ülkeler
- İş Makinaları Kullanma Sertifikası
- Ehliyet Kursu Sertifika Şartları
- Psikoteknik
- Yurtdışında İkamet Eden ve Ülkemizden Almış Olduğu Sürücü Belgesini Zayiinden ve Yıpranmadan Dolayı Yenilemek İsteyenler