Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Araç Park Etme Teknikleri

06.03.2022 denizli sürücü kursu araç park etme teknikleri

Güven Sürücü Kursu olarak direksiyon derslerinde sürücü adaylarının karşılaştığı en büyük sorunu park etme esnasında yaşadıklarını tespit ettik.

Ayrıca direksiyon sınavında da sınavı geçemeyenlerin birçoğu doğru park edemeyenler oluyor. Bunun yanı sıra tecrübeli ve yıllardır araç kullanan kişiler de park etme esnasında sorun yaşayabiliyorlar.

Güven Sürücü Kursu olarak hem direksiyon sınavında hem de günlük trafik hayatınızda sizlere yardımcı olacak araç park etme tekniklerini listeledik!

Paralel Park Etme Teknikleri

Birçok sürücünün en çok zorlandığı park etme tipi, iki aracın arasına yatay bir şekilde park etmedir. Düzgün bir paralel park etme için bu teknikleri göz önüne alın.

  • Park edeceğiniz boşluk aracın rahatça sığacağı ve diğer araçların hareketini kısıtlamayacak şekilde olmalıdır.

  • Önde bulunan araca yarım metre kadar yaklaşın.

  • Öndeki araçla kendi aracınızın tamponunu eşitleyin.

  • Geri viteste direksiyonu tam sağa döndürerek hareket edin. Hızlı davranmanız gereksiz manevralar yapmanıza neden olacaktır.

  • Yan aynadan arkadaki aracın plakasını gördüğünüzde durun ve direksiyonu tam sola kırarak hareketinize devam edin.

  • Gerekirse direksiyon düz bir şekilde aracınızı öne veya geriye hareket ettirebilirsiniz.

Dikey Park Etme Teknikleri

Güven Sürücü Kursu olarak direksiyon derslerinde tespit ettiğimiz üzere sürücü adayları en çok dikey park etmeyi seviyorlar.

  • Gerekliyse aracınızın direksiyonunu kırın ve gireceğiniz noktayı hedefleyerek harekete başlayın.

  • Yavaş yavaş direksiyonu düz konuma getirin.

  • İki araç arasına park ediyorsanız araçlara gerekli mesafeyi verdiğinizden emin olun.

Geri Geri Park Etme Teknikleri

Park edeceğiniz noktaya her zaman dikey şekilde park edemeyebilirsiniz. Bu nedenle geri geri park etme tekniklerini de bilmeniz gerekiyor. Güven Sürücü Kursu olarak hazırladığımız aşağıdaki teknikleri benimseyerek kolayca geri park yapabileceksiniz.

  • Aracınızı geri vitese alın ve boş alanı aracınızla ortalayın.

  • Her daim aynalardan arkanızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

  • Bir ayağınız frende olsun. Bu sayede kontrollü bir şekilde park edebilirsiniz.

  • Aracı konumlandırdığınız mesafe yanınızdaki iki aracın rahat hareket edebileceği şekilde olmalıdır.

Kolay Bir Şekilde Araç Park Etmek için Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kolay bir şekilde araç park etmek tamamen alışkanlık ve pratiklikten geliyor. Bu nedenle trafiğin yoğun olmadığı veya tamamen boş bir arazide kendi kendinize park etme çalışmaları yapabilirsiniz. Dilerseniz Güven Sürücü Kursu’nun sunduğu özel direksiyon eğitimleri ile park etme alışkanlığınızı güçlendirebilirsiniz. Böylelikle kendi kendinize park etmeniz gerektiğinde sorun yaşamamış olursunuz. Öğrendiklerinizi rahat bir şekilde uygulayabilmek için de stresten uzak olmalısınız. Birçok kişi park etme alışkanlığı kazanmış olsa da stresli olduklarından dolayı bu alışkanlıklarını pratiğe dökemiyor. Bu nedenle temkinli adımlarla ilerlemeli, stresten uzak durmalısınız.

Park Ederken Dikkat Etmeniz Gereken Genel Kurallar

Her park tipinin kendine göre teknikleri olsa da genel olarak dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunuyor. Güven Sürücü Kursu olarak direksiyon eğitimlerinde sürücü adaylarına da aşıladığımız genel park etme kurallarını sizler için paylaşıyoruz.

  • Park edeceğiniz alanın boş olduğundan emin olun. Duba, kedi, köpek, yaya ve benzeri hiçbir şey olmamalı.

  • Dörtlülerinizi yakmayı ihmal etmeyin. Park edeceğinizi diğer araçlar da anlamalı. Dörtlüleri yakmanız boş alana park edeceğiniz anlamına geliyor. Bu sayede diğer araçların da sizi fark etmesini sağlayabilirsiniz.

  • Diğer araçlara saygılı olun. Hangi türde park edecekseniz edin, diğer araçların hareketini kısıtlamamalısınız. Park edeceğiniz zaman yandaki araçların kapıları açılabilmeli, önünüzde veya arkanızda duran araçlar rahatça manevra yapabilmeli ve park edeceğiniz alan genel trafik akışını engellememelidir.