Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Aracınızda Mutlaka Bulundurmanız Gerekenler

25.07.2021

Aracınızla güvenli bir şekilde sürüş halinde iken başınıza istenmedik olaylar gelebilir. Her ne kadar bu olayların bize uğramasını istemesek de zor durumda kalmamak için her türlü şeye karşı hazırlıklı olmalıyız.

Özellikle yeni sürücü ehliyeti almış olanlar ve araçlarına ilk defa kavuşacak olanlar, arabada mutlaka bulunması gereken şeyleri çok iyi bilmeliler.  
Bugün sizlere güven sürücü kursu olarak güvenlik gibi acil durumlar için aracınızda neler bulundurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Sizler de özel bir sürücü kursu deneyimi yaşamak ve özel bir Denizli direksiyon hocasından eğitim almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Haydi gelin şimdi aracınızda bulundurmanız gereken aletleri tanıtalım.

 

Sürücü Ehliyeti Olanlar Dikkat! 

Oldukça nitelikli ve iddialı bir Denizli sürücü kursu olan Güven sürücü kursu olarak, ehliyetinizi aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken kuralları sizlere hatırlatmak istiyoruz. Trafikte meydana gelebilecek her olaya karşı temkinli ve tedbirli olmak yetkin ve sorumluluk sahibi sürücülerin bir numaralı görevidir. Bunun için sürücü ehliyeti aldıktan sonra aracınızı aşağıda belirteceğimiz aletlerle donatmalı, riskleri minimuma indirmelisiniz. İsterseniz ilk aletimizi tanıtarak listemize giriş yapalım.

1. İlk Yardım Çantası

araç ilk yardım çantası

Tabii ki de kazalarda ve yaralanma durumlarında öncelikli olarak ihtiyaç duyacağımız şey ilk yardım çantasıdır. Kaza anında bilinçli ve ilk yardım bilen birisinin müdahalesiyle birisinin hayatını ve hatta kendi hayatınızı kurtarabilirsiniz. 

2. Yangın Tüpü

araç yangın tüpü
Araba kazalarında benzin sızıntıları ve buna bağlı olarak meydana gelen patlama ve yangınlar oldukça sık görülen durumlar arasında yer alıyor. İstenmeyen sonuçlara sebebiyet verecek bu olayları engellemek için sürücü ehliyeti almış her kişinin arabasında mutlaka yangın tüpü taşımasını öneriyoruz.

3. Stepne

araç stepne
Stepne diğer adıyla yedek lastik, yolda kalmamanız adına sahip olmanız gereken önemli araçlardan bir diğeri. Tecrübeli bir Denizli ehliyet kursu olarak sizlere önerimiz, bilmediğiniz ve ıssız bir yerde mahsur kalmak istemiyorsanız yanınızda mutlaka bir yedek lastik bulundurmalısınız.

4. Kriko ve Lastik Takımı

kriko
Bijon anahtarı ve diğer aletlerin bulunduğu lastik değiştirme takımı ve kriko stepnenizi kullanmanızı sağlayan diğer araçlardır. Bu araçlar olmadan, yedek lastiğinizin olması hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Sürücü ehliyeti aldığınızda bu aletleri nasıl kullanacağınızı bilmeli ve lastiğinizi nasıl değiştireceğinizi mutlaka öğrenmelisiniz.

5. Halat veya Zincir

halat ve zincir
Aracınızın çekilmesine yarayan bu parçalar, küçük ve önemsizmiş gibi gözükse de sizi istenmeyen durumlardan kurtarabilir. Arazilerde ve karda aracınız mahsur kaldığında ya da yolda akünüz bittiğinde halat ve zincir diğer kişilerden yardım almanızı kolaylaştıracaktır. 

6. Reflektör veya Tabela

araç reflektor
Özellikle geceleri, aracınızın başına bir şey geldiğinde aracınızı öylece yolun ortasında bırakmamalısınız. Bu hem sizin için hem de trafikteki diğer sürücüler için oldukça tehlikeli bir durum olacaktır. Yanınıza alacağınız bir reflektör veya işaret tabelası ile aracınızın yerini belli edebilir, böylece geceleri istenmeyen kazaları engelleyebilirsiniz.

7. Gerekli Belgeler
En önemli maddeyi en sona sakladık. Gerekli belgeler, herkes tarafından bilinse ve araçlarda taşınsa da bazen bu önemli maddeyi unutan veya göz ardı eden sürücüler oluyor. Güven Sürücü Kursu olarak belirtmek istiyoruz ki eğer sahip olduğunuz sürücü ehliyeti polisler tarafından alınmasın istiyorsanız mutlaka gerekli belgeleri aracınıza ait bir bölümde saklamalısınız.


Çıkan ehliyet soruları, özel direksiyon eğitimi, uzun yıllardır edindiğimiz tecrübeler ve uzman kadromuz ile tüm vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Sizler de sürücü ehliyeti sahibi olmak ve profesyonel bir şoför olmak istiyorsanız kesinlikle doğru adrestesiniz. Hemen Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçin ve hayalini kurduğunuz sürücü belgesine kolayca sahip olun!