Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Motosiklet Direksiyon Sınavı

07.07.2021 Motosiklet Direksiyon Sınavı 2021

Bildiğiniz üzere A sınıfı ehliyetler, motosiklet kullanma becerisini ölçen ve bu kabiliyete sahip olan kişilere verilen belgelerdir.

Bildiğiniz üzere A sınıfı ehliyetler, motosiklet kullanma becerisini ölçen ve bu kabiliyete sahip olan kişilere verilen belgelerdir. Ülkemizde ise hem yaş sınırının düşük olması hem de motosikletlerin yaygın kullanılması sebebiyle A sınıfı ehliyetlere büyük talep oluşuyor. A sınıfı sürücü ehliyeti sahibi olmak isteyenlerin de aklında motosiklet direksiyon sınavı nasıl geçilir? A sınıfı ehliyet sınavında hangi parkurlar vardır? gibi sorular yer alıyor.

Yıllardır sektörün içerisinde bulunan Güven Sürücü Kursu ve kaliteli direksiyon eğitimi ile motosiklet direksiyon sınavını zorlanmadan geçebileceğinize emin olabilirsiniz. Parkur bazlı eğitim, önemli tüyolar ve yetkin bir sürücü haline gelebilmeniz için ihtiyacınız olan her şey burada! Sizler de kaydınızı şimdi yaptırarak Güven Sürücü Kursu ile motosiklet sürücü belgesine sahip olabilirsiniz.

Motosiklet Direksiyon Sınavı Aşamaları

Her direksiyon sınavında olduğu gibi A sınıfı ehliyetlerin pratik sınavı da birkaç bölümden oluşuyor. İsterseniz bu bölümlerin açıklamalarını Denizli sürücü kursu hocalarımızdan dinleyerek aklınızdaki soruları giderelim. 

1. AŞAMA 

İlk aşamada, gözetmenler ve müfettişler, motosikleti tanıyıp tanımadığınıza bakmaktadır. Bu aşama, trafikte başınıza bir sorun geldiğinde ne kadar hızlı çözebileceğinize ve kullandığınız araca ne kadar hakim olduğunuza bakılıyor.

1. aşama direksiyon sınavının başına denk geliyor ve sizlerden bir dizi kontrolü yapmanız bekleniyor.

  • Lastiklerin durumunu ve hava seviyesini ayaklarınızla kontrol ediyorsunuz.
  • Aracın panelindeki akü, yağ ve benzin seviyelerinin nerede olduğunu gözetmene söylüyor, hangi seviyenin altına indiğinde riskli durumlar oluşabileceğini belirtiyorsunuz.
  • Trafikte kullanılan korna, sinyal ve farların yerini gözetmenlere gösteriyor; gaz, fren ve debriyaj pedalının nerede olduğunu söylüyorsunuz.
  • Aracın kontağını açıp çalıştırıyor ardından kapatıp söndürüyorsunuz.
  • En sonunda aracı güvenli bir şekilde yan ayak ve orta sehpa üzerinde park ediyorsunuz.

 

2. AŞAMA 

Birinci aşamayı neredeyse katılan tüm adaylar başarıyla geçiyor. Direksiyon sınavının ikinci aşamasında ise motosiklet kullanım becerileriniz ölçülerek çeşitli temel manevralar yapabilmeniz bekleniyor. 

  • Dizilen dubalar arasında bir sağa bir de sola olacak şekilde slalom bir sürüş yapmanız bekleniyor.
  • Gözetmenler tarafından belirlenen çizgi veya alanda motosiklet ile sekiz çizmeniz gerekiyor.
  • Sınav parkurunuzda belirlenen çizgi üzerinde 20 metre boyunca düz gitmeniz bekleniyor.
  • Sonrasında yaklaşık 30 metre boyunca motorla birlikte hızlanmanız ve belirtilen çizgide ani fren yapmanız gerekiyor.
  • En sonunda ise belirlenen engellerden kurtularak tekrar ani fren yapıp durmanız gerekiyor.

 

3. AŞAMA 

Sınavın 3. ve son aşamasında ise sizin akan trafikte belirli bir düzeyin üstünde performans göstermeniz bekleniyor. Eğer ilk 2 aşamayı başarıyla geçtiyseniz diğer aşamada gözetmenler sizlere bir kask ve kulaklık vererek akan trafiğe çıkmanızı istiyorlar.

Ardından müfettişler ve gözetmenler arkanızdan bir araç ile sizi takip ederken, sınav güzergahından kurallara uyarak geçmenizi belirtilen bölgelerde durup kalkmanızı ve yokuş çıkmanızı istiyorlar.

Direksiyon sınavının bu aşamasında ise en çok dikkat etmeniz gereken kurallar; hız sınırı, diğer araçlara olan yakınlık, aracı stop ettirmemek ve tabii ki de sinyal vermek oluyor. Eğer bu tür kuralları birkaç kez çiğnerseniz sınavı başaramamış oluyor ve tekrar girmek zorunda kalıyorsunuz.

Sizler de motosiklet direksiyon sınavını başarıyla geçmek ve iyi bir eğitim alarak trafikte başarıyla motosiklet kullanmak istiyorsanız, Güven Sürücü Kursu’na kesinlikle güvenebilirsiniz. Başarılı bir Denizli direksiyon hocası eşliğinde A sınıfı ehliyet sınavınıza hazırlanmak ve sınavı kolay bir şekilde geçmek için kursiyerlerimizden birisi olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi alabilmek ve kayıt yaptırmak için şubelerimizi ziyaret edebilir, internet sitemizdeki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.