Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

TRAFİK CEZALARI HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

17.05.2022 denizli trafik cezası sürücü kursu

Trafik cezaları hepimizin aşina olduğu belli başlı durumlarda trafik ekipleri tarafından sürücülere uygulanan cezalardır. Bunlar para cezası olarak yazılsa da bazı ağır durumlarda mahkemede hapis cezasına kadar ulaşabilir.

Cezaların esas amacı sürücülerin güvenliklerini sağlamaktır. Çünkü trafik kuralları trafikte bulunan herkesin can güvenliği için gerekli olduğundan dolayı bu kuralları aşan kişilere caydırıcı olması niteliğinde ceza uygulanır. Sizler de aşağıdaki durumlara dikkat ederek hem cezalardan kaçınabilir hem de sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.

Güven Sürücü Kursu olarak trafikte dikkat etmeniz gereken her türlü kural sizlere özenle aktarılır. Yalnızca sınavda değil her zaman işinize yarayabilecek bilgilerle kendinizin ve sevdiklerinizin can güvenliğini koruma altına alabilirsiniz.

Alkollü Araç Kullanmak

Trafikte en çok kazalara neden olan durum alkollü araç kullanmaktır. Trafikte can güvenliğini riske attığından dolayı trafik cezası almanın yanı sıra asla yapılmaması gereken bir davranıştır. Belirli promiller arasında para cezası uygulanır ve sürücünün alkollü bir şekilde sürüşe devam edilmesine izin verilmez. Ehliyetin alınması veya kamu davalarına kadar giden cezalar uygulanabilir.

Araç Muayenesinin Gecikmiş Olması

Araçların belirli aralıklar bakıma ihtiyaçları vardır. Bazı sürücüler araçlarını bakıma götürmekte geciktirdiğinden dolayı devletimiz iki yılda bir araç muayenesini zorunlu kılmıştır. Böylelikle araç arızalarından kaynaklanabilecek kazaların önüne geçilmesi amaçlanır. Muayenesi geçmiş bir araç ilke trafiğe çıkarsanız para cezası ile karşılaşırsınız. Ardından 1 hafta içerisinde muayeneyi yaptırmaz ve yeniden trafik ekipleri tarafından kontrole tabi tutulursanız aracınız bağlanır.

Güven Sürücü Kursu olarak kendi araçlarımızın her türlü bakımını zamanında yaptırıyor, sürücü adaylarımızın hem sınavda hem de eğitimlerde sorunsuz bir sürüş deneyimi yaşanmasını sağlıyoruz.

Trafik Işıklarına Dikkat Etmemek

Kırmızı, yeşil ve sarı trafik ışıkları hem yayaların hem de araçların can güvenlikleri gözetilerek tasarlanmıştır. Bu nedenle bu kurala dikkat etmek oldukça önemlidir. Kırmızı ışıkta geçtiğinizde bir yayaya zarar verebileceğiniz gibi başka bir araçla da çarpışabilirsiniz. Bu nedenle kırmızı ışıkta geçtiğiniz zaman öncelikli olarak para cezasına çarptırılırsınız. Üç kez kırmızı ışıkta geçmeniz durumunda ehliyetinize el konulur.

Hız Sınırlarını Aşmak

Ülkemizde hemen hemen her yolda uymanız gereken belirli hız sınırları bulunur. Bunlar hem sürücülerin hem de yayaların can güvenlikleri için gereklidir. Ülkemizde yaşanan trafik kazalarının nedenlerine bakıldığında en çok aşırı hızdan kaynaklanan trafik kazalarına rastlanır. Bu nedenle sürücülerin bu kurallara dikkat etmesi ve caydırıcı olması niteliğinde belirli cezalar uygulanır.

Sürüş Esnasında Telefon Kullanmak

Çağımızda birçok kişi herhangi bir şekilde telefon kullanarak sürüşe devam ediyor. Mesajlaşmak ve sosyal medyada dolaşmak tam anlamıyla dikkat dağıtan bir davranıştır. Bunun yanında telefonla konuşmak da fark edilmese bile sürücülerin dikkatini dağıtarak kazalara neden olur. Bu nedenle ülkemizde son dönemde ön plana çıkan cezalardan biri telefon kullanmaktır. Kameralara veya trafik ekiplerine yakalanan sürücüler belirli para cezasına tabi tutulur.

Emniyet Kemeri Takmamak

Emniyet kemeri önemli bir kaza anında hem sürücülerin hem de araçtaki diğer kişilerin can güvenliklerini önemli bir ölçüde koruyan araç ekipmanlarından biridir. Kazaların ne zaman olacağını bilmediğimizden dolayı her zaman emniyet kemeri takılması gerekir. Emniyet kemeri takılmadan sürüşe devam edildiği tespit edildiğinde sürüş kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle para cezası uygulanır.

Güven Sürücü Kursu olarak hem direksiyon eğitimlerimizde hem de genel araç kullanımında dikkat edilmesi gereken tüm trafik kurallarını sürücülerimize aktarıyoruz. Zaten sınav esnasında dikkat edilen konular olduğundan dolayı sürücü adayları hazırlık aşamasında azami önem gösteriyorlar. Eğitmenlerimiz tarafından sürüş esnasında kurallara uymanın önemi aktarılarak trafik kurallarını bir yaşam biçimi haline gelmesi sağlanır.