Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Otomatik Vitesli Araçların Özellikleri

03.09.2024 denizli-otomatik-vites-araclar-surucu-kursu

Otomatik vitesli araçlar sürücülere vites değişikliklerini manuel olarak yapma zorunluluğunu ortadan kaldıran bir şanzıman sistemine sahiptir.

Son zamanlarda sağladığı sürüş kolaylığının da etkisiyle daha çok tercih edilmeye başlanan bu araçların özellikleri de merak ediliyor. Otomatik vites direksiyon dersi de veren Denizli Güven Sürücü Kursu olarak bu araçların özelliklerini sizler için hazırladık.

Otomatik Vites Kontrolü:

Otomatik vitesli araçlarda sürücü vites değiştirme işlemlerini manuel olarak yapmak zorunda değildir. Araç, hız ve motor devri gibi faktörlere bağlı olarak vites değişikliklerini otomatik olarak gerçekleştirir. Bu sürücüye daha fazla konsantrasyon ve konfor sağlar. Vites değiştirme işlemi manuel olarak sağlandığı için araçlarda sadece fren ve gaz bulunur. Debriyajın bulunmadığı bu araçlarda ehliyet dersi almak biraz daha konforlu gelebilir. Fakat şunu unutmamalısınız ki otomatik vites için sürücü belgesi alırsanız manuel araç kullanmayı bilseniz de kullanmanız resmi olarak yasaktır. Ehliyetinizi yükselterek manuel araç için ehliyet sınavına girmeniz gerekir.

Konfor ve Kolaylık:

Otomatik vitesli araçlar şehir içi trafiğin sıkışık olduğu durumlarda, özellikle dur kalk trafiğinde sürüşü daha kolay hale getirir. Sürücü sadece gaz ve fren pedalını kullanarak hareket edebilir, vites değişimleri ise otomatik olarak gerçekleşir. Özellikle yeni ehliyet aldıktan sonra yoğun trafiğe çıktığınızda stop etmeden kolay bir sürüş gerçekleştirmenizi sağlar.

Düz Vites Geçişleri:

Otomatik vitesli araçlardaki şanzıman sistemleri düz yollarda veya eğimli yollarda daha pürüzsüz vites değişimleri sağlar. Bu da sürücünün ve yolcuların sürüş sırasında daha az rahatsızlık yaşamasına olanak tanır. Aracınız hızınıza ve bulunduğunuz yollara göre vites değişimlerini ayarlayarak rahatlıkla ilerlemenizi sağlar.

Enerji Verimliliği:

Modern otomatik vites sistemleri önceki nesillerden farklı olarak daha çok enerji verimi sağlamakta. Bu enerji verimliliği sayesinde hem yakıt tüketimi azalıyor hem de çevre dostu bir sürüş sağlıyor. Sağladığı bu avantaj sayesinde bütçeniz de korunuyor.

Farklı Sürüş Modları:

Bazı otomatik vitesli araçlar sürücünün ihtiyacına bağlı olarak değişen sürüş modları sunabilir. "Sport" modu performansı artırırken, "ekonomi" modu yakıt ekonomisini optimize edebiliyor. Bu sürüş modları genellikle yeni nesil araç modellerinde daha çok karşımıza çıkıyor. Eğer yeni bir araç almayı düşünüyorsanız bu özelliğe de dikkat edebilirsiniz.

Gerileme Özelliği:

Otomatik vitesli araçlar eğimli bir yolda durduğunuzda gerileme özelliği sunar. Böylece sürücü ayağını fren pedalından çektiğinde aracın geri kaymamasını sağlar. Eğimli yollarda aracınızı park etmek zorunda kaldığınızda çok faydasını görebileceğiniz bir özellik olacaktır.

Dinamik Hızlanma Kontrolü:

Bazı otomatik vites sistemleri hızlanma esnasında daha pürüzsüz bir sürüş sağlamak için gelişmiş hızlanma kontrol özelliklerine sahiptir. Bu özellik ile sürücü hızlanma sırasında daha iyi kontrol sağlar. Tabi direksiyon dersi sırasında da öğretildiği gibi yollardaki hız sınırına uyarak kontrollü yapılan hızlanmanın çok önemli olduğunu unutmamak lazım.

Otomatik vitesli araçlar sürücüye büyük konfor sağlayan ve artık çok yaygınlaşan araç modelleri olarak hayatımızın bir parçası oldu. Bu araçlar sadece kolay sürüş deneyimi ile değil aynı zamanda modern teknoloji özelliklerine sahip olması ile de sık olarak tercih edilmeye başladı. Manuel vitesli araçlara göre belirgin farklılıkları olması sebebiyle ehliyet kursu kapsamında da ayrı olarak dersi verilen bu araçlar ile eğitim almak isterseniz Güven Sürücü Kursumuza kayıt yaptırabilirsiniz. En uygun fiyatlı ve en kaliteli ehliyet kursu hizmetini sunarak sizleri kısa sürede sürücü belgenize kavuşturmayı hedefliyoruz. Detaylı bilgi için sitemizde bulunan iletişim bilgilerimiz ile bize ulaşabilirsiniz.

 



Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen Aydınlatma Metni ve Kullanıcı Sözleşmesi sayfalarını ziyaret edin.